Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Förstudie Öppna data

Publicerad:

För att öka tillgängligheten till öppna data har Digitaliseringsrådet tagit initiativ till en förstudie. Förstudien hade uppdraget att beskriva vilka förutsättningar som finns för att offentlig sektor inom Västra Götaland ska kunna tillgängliggöra mer öppna data

Öppna data är ett sätt att digitalt publicera offentlig information på ett sätt som
gör att det är lätt tillgängligt för den som behöver den och också för den som t ex skapar en app som förenklar tillgängligheten för användaren. Med öppna data avses digital information som är fritt tillgänglig.

Samhället är grundat på principer om öppenhet, personlig integritet och respekt för individen. Det är också en fråga om förtroende mellan samhällsaktörerna och invånaren att vi kan upprätthålla effektiva och robusta verksamhetsprocesser. Invånarna har rätt till insyn och ska vara trygga med att informationen skyddas på rätt sätt.

Mer information om förstudien om Öppna data

Publicerad: