Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Använda

Det nu det är dags att dokumentera hur handlingsplanen och styrdokumenten efterlevs. Men som vanligt behöver oförutsedda händelser och förändringar hanteras i denna fas. Det är även dags att börja jobba praktiskt med informationsklassning efter den modell som valdes tidigare.

Använda

Denna fas består av tre delar:
 
  1. Klassningsmodell
  2. Genomföra och efterleva
  3. Utbilda och kommunicera
 
I verktygslådan hittar du en generisk beskrivning av följande
säkerhetsprocesser:
 
  • Riskhanteringsprocess
  • Klassningsprocess
  • Incidentprocess
  • Kontinuitetsprocess
  • Driftsättning
  • Revision/uppföljning
 
Andra viktiga moment är naturligtvis att jobba med utbildning och säkerhetsmedvetande av organisationen. Hela denna fas präglas av ”att göra verkstad av allt”.
 
Även om vi just nu befinner oss i ”använda” fasen betyder inte det att allt runt omkring infinner sig där med automatik. Vi lever i en föränderlig värld och vi måste hela tiden anpassa oss och det gäller att hela tiden kunna anpassa arbetet när oplanerade eller oförutsedda händelser inträffar.

Mallar med vägledande exempel för att komma igång med första fasen

Länk till metodstödets fas använda
 

Generella säkerhetsprocesser i kommun. ppt

Senast uppdaterad: 2020-06-25 08:55