Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Göteborgsregionen tar ett krafttag inom öppna och delade data

I Göteborgsregionen har kommuncheferna fattat ett gemensamt beslut om att gå med i den regional samverkan som bedrivs inom öppna och delade data i Västra Götaland. Det är mycket glädjande.

Idag är det 24 kommuner och VGR som medverkar i den regionala samverkan. Genom detta beslut kommer denna skara att utökas med nio nya kommuner; Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lilla Edet, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Ale, Alingsås, Göteborg och Mölndal aktiva medlemmar i denna samverkan sedan tidigare.

Övriga kommuner som medverkar i den regionala samverkan är Borås, Dals-Ed, Essunga, Grästorp, Gullspång, Götene, Hjo, Lidköping, Mariestad, Mellerud, Skara, Skövde, Tibro, Tidaholm, Tranemo, Trollhättan, Töreboda, Ulricehamn, Vara och Vänersborg.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att detta var ett bra avslut på 2022 och vi ser fram emot 2023 då de nya kommunerna kommer att ansluta sig successivt till vår regionala samverkan.

Fredrik Eriksson

Regional samordnare för öppna data
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-12-14 18:00