Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Webbinarier om öppna data våren 2023

alt=""

Under våren anordnar den nationella dataverkstaden tre intressanta webbinarier på vardera en timme, inom området öppna och delade data.

Särskilt viktiga datamängder

Först ut (tisdag 21 mars 10-11) är ett webbinarium som kommer att handla om hur man tillgängliggör och publicerar särskilt viktiga datamängder.

Upphandlingskrav

Nästkommande (torsdag 30 mars) handlar om de upphandlingskrav som dataverkstaden tagit fram fram för att i största möjliga mån säkerställa ägandeskap, möjlighet till informationsutbyte och tillgång till organisationens data över tid, vid upphandling av IT-system och digitala tjänster. 

Geografiska data

Därefter (onsdag 5 april kl 11-12) arrangeras ett webbinarium genom Förstudien Öppna Mellansverige i samverkan med Region Sörmland, Region Uppsala, Region Västmanland, Region Örebro län och Region Östergötland, om geografiska data och varför öppna data inom stadsplanering och samhällsbyggnad är så viktigt.

Läs mer och anmäl dig via Regionkalender Regional utveckling

Regional samverkan om öppna data i Västra Götaland

Dataportal Väst

Nationell dataverkstad

Fredrik Eriksson

Regional samordnare för öppna data
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-03-17 08:55