Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västsveriges strukturfondspartnerskap

Västsveriges strukturfondspartnerskap (partnerskapet) har uppgiften att prioritera bland inkomna regionala projektansökningar inom socialfonden respektive regionalfonden.

De förvaltande myndigheterna för det regionala strukturfondsprogrammet Västsverige och Västsveriges regionala handlingsplan för socialfonden är Tillväxtverket och Svenska ESF-rådet. De gör först en laglighetsprövning av alla inkomna projektansökningar.

De ansökningar som uppfyller de formella kraven går vidare till partnerskapet. Västra Götalandsregionen är värdorganisation för strukturfondspartnerskapet och dess sekretariat.

Partnerskapet gör en prioriteringsordning bland projekten. För Socialfondsprogrammet och Regionala strukturfondsprogrammet har partnerskapet antagit riktlinjer för prioritering av projekt. 

Läs mer om riktlinjer för prioritering av valbara projekt inom socialfonden här.

Läs mer om riktlinjer för prioritering av valbara projekt inom regionalfonden här.

Sekretariatet bedömer ansökningarna utifrån riktlinjerna och lägger fram ett förslag till beslut för partnerskapet. Efter att partnerskapet har prioriterat bland ansökningarna, fattar den förvaltande myndigheten beslut. Myndigheten måste följa partnerskapets prioriteringsordning.

Projektkatalog 2014-2020. Västsveriges regionala strukturfondsprogram och Europeiska socialfonden i Västsverige

Hanna Lindström

Biträdande sekreterare Strukturfondspartnerskapet Västsverige

Mobil: 0700- 82 57 33 

E-post: hanna.lindstrom@vgregion.se 

Senast uppdaterad: 2022-01-18 12:55