Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Exportfrämjande integration

Detta EU-projekt med Tillväxtavdelningen i Uddevalla kommun som projektägare, matchar nyanlända svenskars kompetens med etablerade företags utvecklingsbehov i Västra Götaland med inriktning på export/import i ett globalt perspektiv.

Utvecklingsprogrammet är ett år, det första startade i december 2015 och nästa program startar i december 2016. Programmet består av kompetensutveckling och minst 7 månaders företagsförlagd praktik vars mål är att leda till varaktig sysselsättning. Ett antal deltagare i programmet får också coachning för att utveckla och starta sitt eget företag under programperioden. Programmet genomförs på tre orter, Uddevalla, Strömstad och Trollhättan.

”Ett utvecklingsprogram som skapar värde för individen, deras familjer, vänner, kommunen och samhället i stort= alla är vinnare” säger Håkan Gunnarsson Hindström, som är projektledare för projektet Exportfrämjande integration.

Är ni intresserade av mer information eller har några frågor så är ni alltid välkomna att kontakta:

Håkan Gunnarsson Hindström, Projektledare
Telefon: 0721- 61 70 92
E-post: hakan.gunnarsson-hindstrom@uddevalla.se

Anders Brunberg, Chef för Tillväxtavdelningen Uddevalla Kommun
Telefon: 0522-69 60 61
E-post: anders.brunberg@uddevalla.se.

Kort fakta

Projekttitel: Exportfrämjande integration

Projektfinansiering: 11 miljoner från Europeiska socialfonden i Västsverige samt offentlig medfinansiering 5,5 miljoner kronor från Arbetsförmedlingen

Programområde: 2. Ökade övergångar till arbete för kvinnor och män

Projektstatus: Pågående

Projektägare: Uddevalla Kommun

Projektledare: Håkan Gunnarsson Hindström

Målgrupp: Nyanlända invandrare

Senast uppdaterad: 2016-07-01 11:37