Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Spännande praktik på Näringslivsavdelningen, EU-teamet HT 2021

Näringslivsavdelningen, EU-teamet på Västra Götalandsregionen erbjuder en spännande praktik till en student från universitet eller högskolan under höstterminen 2021. Vi riktar oss till dig som studerar inom ämnena offentlig förvaltning, statsvetenskap eller europakunskap, alternativt annan relevant utbildning inom området.

Näringslivsavdelningen ska bidra till att skapa ett livskraftigt och hållbart näringsliv i Västra Götaland. EU-teamet har fokus på Europeiska samarbeten och EU:s fonder inom sammanhållningspolitiken. Vårt uppdrag är bland annat att:

  • Ansvara och stödja genomförandet av olika EU-program så som Europeiska regionala utvecklingsfonden, Europeiska socialfonden samt Interreg.
  • Förbereda nya program inför kommande programperiod 2021-2027
  • Samordna Västra Götalandsregionens medlemskap i europeiska regionorganisationer
  • Leda arbetet i CPMR:s Nordsjökommission

Näringslivsavdelningen ingår i koncernstab Regional Utveckling. En hållbar regional utveckling skapar bättre möjligheter att finansiera och utveckla välfärden i Västra Götaland. Fler och framgångsrika företag, nya jobb, förbättrade kommunikationer, ett rikt kulturliv, utbildningstillfällen och minskad miljö- och klimatpåverkan är några av målen för Västra Götalandsregionens insatser.

Arbetsuppgifter

Praktiken avser placering i Göteborg. Praktikanten deltar i avdelningens löpande verksamhet och får därmed god inblick i avdelningens och VGR:s arbete. Uppgifterna är mångfacetterade och består bland annat av arbete med:

  • kommunikation och mobilisering
  • omvärldsbevakning
  • analys och underlag
  • hjälp med förberedelser av våra möten, seminarier och konferenser kopplat till pågående och framtida program samt Nordsjökommissionens arbete.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är intresserad av VGR:s arbete med EU:s fonder samt Nordsjökommissionen. Du är självgående, initiativtagande, strukturerad och har ett intresse för regional utveckling utifrån ett flernivåperspektiv. Du kan uttrycka dig korrekt och koncist i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Så här ansöker du

Mejla ditt CV och personliga brev i PDF-format till isabell.borjesson@vgregion.se. Märk de bifogade filerna med för-och efternamn. Motivera varför du vill göra praktik hos oss. Notera att praktikperioden ska utgöra en del av dina studier och motsvara en termin (20 veckor) samt att förtur ges till sökande på masternivå.

Ansök senast den 6 april.
Urvalet sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Frågor?

Har du frågor om vad en praktikplats hos oss innebär kan du kontakta

Linn.Henriksson@vgregion.se Teamledare EU-program

Magnus.Engelbrektsson@vgregion.se Generalsekreterare Nordsjökommissionen

Mer information om vårt arbete finns på www.vgregion.se/eu

Senast uppdaterad: 2021-09-22 16:03