Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

React-EU 2021-2023

REACT EU är ett EU-stöd för att stärka företagens förmåga att ställa om under och efter pandemin. Medlen ska delas ut mellan år 2021-2023.

Mellan 2021 och 2023 finansierar EU ett omställningsarbete till följd av coronapandemin. Ett av verktygen är REACT EU som är ett nytt EU-stöd som kanaliseras genom Europeiska Regionala Utvecklingsfonden (ERUF) för att stärka näringslivets förmåga att ställa om utifrån de regionala förutsättningar som identifierats. Projekten som finansieras ska bidra till en grön och digital omställning samt stärka innovationskraften och affärsutvecklingen hos företagen. Utlysningen riktar sig till kommuner, lärosäten och företagsfrämjande med flera aktörer som har goda relationer med företagen.

I Västsverige kommer fokus ligga på strategiska satsningar som bygger kapacitet för en långsiktigt hållbar grön och digital omställning.

Samordnare för React-EU medlen på Västra Götalandsregionen är Andreas Catoni: andreas.catoni@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2023-01-17 15:30