Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Interreg Öresund-Kattegatt-Skagerrak

Programmet syftar till att programområdet ska bli ett attraktivt och konkurrenskraftigt område, som kännetecknas av samarbete och hållbar utveckling.

De områden som är prioriterade inom programmet är följande:

  • Innovation
  • Transport
  • Grön ekonomi
  • Sysselsättning

Programmet omfattas av två delområden: Kattegatt-Skagerrakområdet (KASK) och Öresundsområdet. Inom programmet ges möjlighet till delfinansiering för projekt i respektive delområde, men också över hela programområdet.

Under perioden 2014–2020 finns det cirka 127,6 miljoner euro att söka från den Europeiska Regionala Utvecklingsfonden samt cirka 15,8 miljoner euro från Norge. Projekt kan maximalt ansöka om stöd för 50 procent av projektets totala kostnader.

Vem kan söka?

Offentliga organisationer som kommuner, landsting och andra myndigheter, kyrkliga församlingar, statliga och kommunala bolag samt statliga affärsverk. Privata aktörer kan delta.

Programgenomförande Programsekretariatet har kontor i Göteborg och Köpenhamn. Programmet har två styrkommittéer, vars uppgift bland annat är att godkänna eller ge avslag till projektansökningar. Programmet har också en övervakningskommitté, i vars roll ingår att kontrollera att EU:s riktlinjer och förordningar efterlevs.

Var kan jag hitta mer information?

Ta kontakt med programsekretariatet för mer information om programmet och ansökningsvillkor, samt för rådgivning och utveckling av projektidéer.

Läs mer på Programsekretariatet i Göteborg

Ansökningsomgångar

Läs mer om hur du ansöker på Interreg ÖKS hemsida

Programmets kalendarium

Kalendarium ÖKS 2014-2020

Hanna Lindström

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2017-11-17 10:59