Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kreativa Europa

Kreativa Europa är EU:s program för kulturella och kreativa näringar. Kreativa Europa består av två delprogram, kultur och audiovisuell media, samt ett sektorövergripande programområde för bland annat innovativa insatser över sektorsgränser. Programmet kan exempelvis ge stöd till gemensamma produktioner, nätverk för kulturutövare eller utveckling av spelfilm och dataspel.

Vem kan söka? 

Programmet riktar sig till dig som är en organisation eller ett litet företag aktivt inom kultur eller audiovisuell produktion. För att kunna söka måste du ha ett visst antal samarbetspartners från ett visst antal länder. Kriterierna hittar du i utlysningen.

Vilket stöd kan jag få från VGR? 

Alla kulturverksamheter (ej privatpersoner) i Västra Götaland kan ansöka om stöd för att finansiera extern hjälp med att skriva projektansökningar till EU:s kulturprogram. Stödet kan sökas i form av konsultcheckar. För mer information om förstudiemedel och konsultcheckar, besök kultursekretariatets EU-sidor.

Var kan jag hitta mer information? 

Statens kulturråd och Svenska filminstitutet delar på uppdraget som nationell kontaktpunkt i Sverige. Kulturrådet ansvarar för delprogrammet Kultur och Filminstitutet ansvarar för delprogrammet Media, mer information om deras arbete med delprogrammen hittar du på respektive hemsida. Där finns också förklaringar kring hur ansökningsprocessen går till och fördjupade beskrivningar av de olika delprogrammen.

När och för vad kan jag söka? 

Nya utlysningar kommer regelbundet. För att se de aktuella utlysningar, besök kommissionens hemsida.

Annika Strömberg

Handläggare, övergripande verksamhetsplanering
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2016-05-26 15:38