Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

EU-hösten 2017

Den 17 november bjöd Stefan Löfven in EU:s stats- och regeringschefer till Göteborg för EU-toppmöte om sociala frågor, arbetsmarknad och EU:s framtid. Fokus låg vid hur det europeiska samarbetet ska utvecklas för att göra skillnad i människors vardag. Västra Götalandsregionen (VGR) arrangerade tillsammans med Göteborgs Stad, Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) och Länsstyrelsen i Västra Götalands ett antal gemensamma aktiviteter där vi böd in allmänheten för att visa kopplingen mellan EU och den lokala nivån.

Program för EU-hösten 2017

Västsvenska EU-konferensen,7-8 september, Trollhättan

EU-konferens med tema digitalisering, med bl.a. Ann Linde, EU-minister, och Jan Gulliksen, Digitaliseringskommissionen.

Samtal Europa - Kulturens roll i EU, 22 september, Göteborg

Tema kulturens roll i EU med bl.a. Michael Schultz, kulturråd på Sveriges ständiga representation vid EU.

Västsvenskt EU-handslag, 29 september, Göteborg

Samtal med Ann Linde och lokala politiker om ökad delaktighet i EU. Följt av kunskapsseminarium med CERGU.

EU - satsa mer på barnen! 15 november, Göteborg

Ett starkt EU kräver att vi investerar i framtida generationer. Under seminariet berättar vi hur vi arbetar och satsar på barnen, exempelvis genom satsningen Kraftsamling fullföljda studier. 

Morgondagens EU – hur skapar vi ett bättre Europa? 16 november, Göteborg

Samtal om morgondagens EU utifrån ett ungdomsperspektiv. Johnny Magnusson (M), ordförande i regionstyrelsen, Västra Götalandsregionen och Ann-Sofie Hermansson (S), ordförande i kommunstyrelsen, Göteborgs Stad hälsade välkomna.

Vilka möjligheter och utmaningar står EU-samarbetet inför och vad innebär det för Sverige? Samtal med Cecilia Malmström (EU-kommissionär med ansvar för handelsfrågor), Jonas Sjöstedt (partiledare för Vänsterpartiet och f.d. europaparlamentariker) och Ann Linde (EU- och handelsminister)

Hur kan EU möta ungdomars behov och förhoppningar i framtiden? Fortsatt samtal med ovanstående talare och Rosaline Marbinah (ordförande i LSU – Sveriges ungdomsorganisationer),  Lisbeth Aggestam (docent vid statsvetenskapliga institutionen och forskare vid CERGU, Göteborgs Universitet) och Åsa Odin Ekman (utredare på TCO och ledamot i Europafackets ungdomskommitté)

Moderator: Göran von Sydow, stf. direktör, Svenska institutet för europapolitiska studier (SIEPS)

Vilken roll har den sociala ekonomin i framtidens arbetsliv?
16 november, Göteborg

En heldag med panelsamtal om den sociala ekonomins och det idéburna företagandets roll i framtidens arbetsliv med bl.a. Ardalan Shekarabi, civilminister.

Irma Ganibegovic

Regionutvecklare
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2017-12-21 15:48