Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Om oss

Västra Götalandsregionen är en aktiv aktör i det Europeiska samarbetet, vilket speglas i många olika sammanhang. Den grundläggande ambitionen är att vara drivande i de frågor och sammanhang som har betydelse för Västra Götalands utveckling.

Västra Götalandsregionens roll i EU

Att skapa arenor och kontaktytor för relevanta partners i Västra Götaland är en viktig uppgift liksom att säkra smarta kommunikationsflöden mellan aktörer i Västra Götaland. Kunskap om EU är också en uppgift som vi sätter stor vikt vid.

  • Gemensamt påverkansarbete

Beslut i Bryssel blir beslut som påverkar oss i Västra Götaland. Därför ska vi vara med och påverka utvecklingen i relevanta frågor. Detta gör vi i olika konstellationer och former tillsammans med aktörer i Västra Götaland, men även med andra aktörer i Sverige och i Europa. 

  • Information och utbildning

Kunskap och utbildning i EU-frågor är avgörande för att bedriva ett utvecklingsarbete. Västra Götalandsregionen arrangerar löpande utbildningssatsningar och konferenser/seminarier på området. 

Senast uppdaterad: 2021-11-09 10:39