Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Programperiod 2014-2020

Sammanhållningspolitiken genomförs i programperioder om sju år och omfattar cirka 325 miljarder euro för åren 2014-2020, vilket motsvarar ungefär en tredjedel av EU:s budget.

Regionalpolitiken omfattar alla regioner och städer i Europeiska unionen och bidrar till nya arbetstillfällen, företagens konkurrenskraft, den ekonomiska tillväxten, en hållbar utveckling och till att förbättra medborgarnas livskvalitet. För att uppnå dessa mål och tillgodose de olika utvecklingsbehoven i alla EU:s regioner har 351,8 miljarder euro – nästan en tredjedel av EU:s totala budget – avsatts för sammanhållningspolitiken 2014–2020.

Aktuella utlysningar

Det främst verktyget för sammanhållningspolitiken är strukturfonderna. 

De strukturfonder som Västsverige tar del av är:

Utöver de europeiska strukturfonderna finns även de transnationella sektorsprogrammen, dessa program är en typ av EU-finansiering som delas in efter inriktning och syfte. 

Läs mer om sektorsprogram

Senast uppdaterad: 2021-11-09 10:06