Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Anordna ett partnerevent under EU Green Week 2018

Varje år arrangeras EU Green Week i Bryssel som är Europas största årligt återkommande miljöevenemang. Årets tema är ”Gröna städer för en grönare framtid” och äger rum mellan den 21-25 maj. Veckan består av, under ledning av Europeiska kommissionens generaldirektorat för miljö, diskussioner om hur EU kan hjälpa städer bli en bättre plats att leva och arbeta i. Nu finns det möjlighet att engagera sig i frågan på hemmaplan genom att anordna ett partnerevent. Ansökan om att anordna ett partnerevent är öppen till och med den 28 februari.

År 2020 beräknas 80 % av den Europeiska befolkningen bo i stadsområden. Samtidigt ökar kraven på att städer ska vara en hållbar livsmiljö att verka och bo i. Diskussionerna om hållbar användning av naturresurser, rörlighet i städer, energi och avfallshantering blir allt viktigare. Under Green Week anordnas konferenser, seminarier och utställningar i Bryssel och runt om i Europa för att diskskutera just dessa frågor. Partnerevent på flera platser i Europa uppmuntras för att sprida diskussionen vidare.

För att få hålla ett partnerevent ska en ansökan skickas in senast 28 februari. Mer information om Green Week, programmet och anmälan hittar du här. Ett partnerevent kan hållas av alla typer av aktörer, så som kommuner, forskningsinstitut samt civilsamhället. Exempel på aktiviteter är seminarier, workshops, och guidade turer som ska väcka uppmärksamhet kring årets tema. Aktiviteterna har även stor möjlighet att få publicitet genom Green Weeks sociala medier.  De tar även emot ansökningar om deltagande i form av utställningar under eventet i Bryssel fram till den 5 mars. 

Senast uppdaterad: 2018-10-01 15:52