Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Debatt inför valet till Europaparlamentet

Den 26 april genomförde externa relationer en debatt mellan kandidater till Europaparlamentet inom ramen för seminarieserien Samtal Europa. Alla nio svenska partier som idag finns representerade i parlamentet var inbjudna, åtta valde att medverka.

Debatten handlade om frågor som är viktiga för Västsverige inför kommande mandatperiod. Klimatet, EU:s framtida ansvar i sociala frågor, transporter och regionernas inflytande avhandlades med stort engagemang från såväl paneldeltagare som publik. Extra mycket tände det till när panelen tvingades välja mellan ja eller nej, grönt eller rött kort. Oavsett valutgång kan vi vara säkra på att det finns en stor iver hos våra politiska partier att få ta tag i de utmaningar som väntar på dem Europaparlamentet. Vi ser fram emot fortsatt arbete med våra svenska parlamentariker.

Senast uppdaterad: 2020-03-10 09:33