Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Konferens och media- och informationskunnighet lockade internationella forskare till Västra Götaland

Publicerad: Uppdaterad:

Västra Götalandsregionen var i september 2019 lokal värd för Unesco:s globala konferens om medie- och informationskunnighet (UNESCO Global MIL Feature Conference) och ungdomskonferensen Youth Agenda Forum. Värdskapet för konferensen skedde i samarbete med Göteborgs Universitet och Svenska Unesco-rådet i anslutning till Bokmässan. Konferensen invigdes av utbildningsminister Anna Ekström. Ulla Carlsson, Unesco-professor i medie- och informationskunnighet, lanserade sin nya bok Understanding Media and Information Literacy (MIL) in the Digital Age. A question of Democracy på konferensen. Ulla Carlsson fick ta emot 2019 års Svenska Unesco-pris för sitt uthålliga, engagerade och målinriktade arbete för yttrandefrihet och medie- och informationskunnighet (MIK), både i Sverige och internationellt.

 

- Genom värdskapet och samarbetet med Bokmässan vill Västra Götalandsregionen understryka kommunernas och regionernas roll för att öka medie- och informationskunnigheten och uppmuntra till att fler regioner i Sverige engagerar sig i frågan, säger Conny Brännberg, ordförande i Västra Götalandsregionens kulturnämnd. Värdskapet innebär en unik möjlighet för nationella aktörer att kraftsamla och få till ett gemensamt ramverk för denna viktiga demokratifråga.

 

Under Almedalsveckan höll VGR även ett seminarium om medie- och informationskunnighet som var välbesökt och finns att se i efterhand. På vår hemsida kan du läsa mer om Västra Götalandsregionens arbete med medie- och informationskunnighet vgregion.se/mik


Publicerad: