Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nu kan din kommun söka EU-bidrag för gratis WiFi vid offentliga platser

Vill din kommun få EU-finansiering för att skapa gratis trådlösa surfzoner för allmänheten? I veckan lanserades WiFi4EU som syftar till att minska digitala klyftor bland EU-medborgarna. Nu har 1000 europeiska städer/kommuner möjlighet att få 15 000 euro vardera i ekonomiskt stöd för att installera gratis Wifi vid offentliga miljöer. Kommuner uppmanas nu att registrera sig inför den första ansökningsomgången.

Lanseringen av Wifi4EU är en strategi för att förverkliga den digitala inre marknaden. Genom fri tillgång till trådlöst internet för boende och besökare på offentliga platser som parker, offentliga byggnader, vårdinrättningar och museum i hela EU kommer den europeiska konkurrenskraften stärkas.

För att ta del av det ekonomiska stödet behöver man registrera sig på www.WiFi4EU.eu. Registreringsperioden kommer att pågå i 6–8 veckor, sedan inleds första ansökningsomgången i mitten av maj 2018. Under första ansökningsomgången kommer 1 000 WiFi4EU-checkar delas ut till städer/kommuner på vardera 15 000 euro, enligt principen ”först till kvarn”. Varje deltagande land får minst 15 checkar och Europeiska kommissionen kommer säkerställa en balanserad geografisk fördelning. Under de närmaste två åren tillkommer ytterligare fyra ansökningsomgångar då det långsiktiga målet är att ge bidrag till mellan 6 000 och 8 000 kommuner/städer.

Läs mer här om portalen WiFi4EU  

Senast uppdaterad: 2018-10-01 15:52