Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nu söker enheten externa relationer praktikanter för höstterminen 2018!

Varje termin erbjuder enheten externa relationer praktik på kontoren i Göteborg och Bryssel till två studenter från universitet och högskola. Vi riktar oss till universitetsstudenter inom ämnena offentlig förvaltning, statsvetenskap och europakunskap men även andra relevanta utbildningar.

Enheten externa relationer ingår i koncernstab kommunikation och externa relationer. Enhetens uppdrag är att främja Västra Götalandsregionens (VGR) och Västra Götalands synlighet i externa sammanhang för att generera samarbete, inflytande, attraktion och resurser – detta för att i förlängningen stärka vår roll på nationell och europeisk nivå.

Arbetsuppgifter

Praktikanterna deltar i enhetens löpande verksamhet och får därmed god inblick i enhetens och regionens arbete. Uppgifterna är mångfacetterade och består bland annat av arbete med kommunikation (webb, nyhetsbrev och sociala medier), omvärldsbevakning, analys och underlag samt hjälpa till med förberedelser av möten, seminarier och konferenser.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är intresserad av VGR:s internationella, nationella och interna arbete. Du är självgående, initiativtagande, strukturerad och har ett starkt intresse för samhällsfrågor utifrån ett flernivåperspektiv. Du kan uttrycka dig korrekt och koncist i tal och skrift, både på svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande för den som söker sig till Brysselkontoret.

Så här ansöker du

Maila CV och personligt brev till andrea.lagundzija@vgregion.se senast söndag den 11 mars. Vi kommer därefter kalla ett antal sökande till intervju, och rekryteringsprocessen förväntas vara klar andra veckan i mars.

Namnge filerna ”Efternamn Förnamn Göteborg eller Bryssel CV/PB”, och i PDF-format. Ange i ditt personliga brev om du är intresserad av en praktikplats i Göteborg eller i Bryssel, och motivera gärna varför. Notera att praktikperioden ska utgöra en del av dina studier och motsvara en termin (20 veckor) samt att vi ger förtur till sökande på mastersnivå.

Frågor?

Har du frågor om vad en praktikplats hos oss innebär kan du kontakta Irma Ganibegovic (Göteborgskontoret) eller Andrea Lagundzija (Brysselkontoret).

Externa relationer

Läs gärna intervju med vår nuvarande praktikant

Andrea Kostadinovic

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Irma Ganibegovic

Strateg
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-10-01 15:52