Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Samtal Europa – EU:s framtida sammanhållningspolitik

Västra Götalandsregionen bjuder återigen till Samtal Europa med fokus på EU:s sammanhållningspolitik. Samtal Europa är en serie frukostseminarier som vi har initierat för att höja kunskapen om EU och förståelsen för hur EU påverkar Västra Götaland.

Tema: EU:s framtida sammanhållningspolitik
Sammanhållningspolitiken är EU:s viktigaste verktyg för att skapa tillväxt, minska ojämlikheter på lokal och regional nivå och möjliggör för samverkan över gränser. Förhandlingarna för den nya budgeten drar snart igång, men samtidigt pågår intensiva diskussioner om Storbritanniens utträde och EU:s framtid.

Utan Storbritanniens medlemsavgift, och med allt fler medlemsländer som vill omförhandla sin egen avgift, kommer EU:s budget att minska drastiskt och den framtida sammanhållningspolitiken hotas. Vad innebär detta för lokal och regional nivå, och hur ser vi till att vi inte glöms bort i förhandlingarna? Detta ska vi diskutera tillsammans med Gustaf Rehnström (Sveriges Kommuner och Landsting), Cecilia Nilsson (strukturfondspartnerskapet Västsverige) och Maria Grip (VGR:s Brysselkontor).

När: Fredag den 9 juni, kl. 08.00–08.50 (frukost från kl. 07.45)
Var: Lunchrummet på VGR:s kontor, Södra Hamngatan 37-41
Anmäl dig: Maila irma.ganibegovic@vgregion.se senast den 2 juni 

Här hittar du länken till inbjudan.

Varmt välkomna!

Senast uppdaterad: 2018-10-01 15:52