Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Samtal Europa

Fjärde söndagen i maj är det val till Europaparlamentet i Sverige. Som en upptakt till det håller Västra Götalandsregionen ytterligare en omgång av Samtal Europa, denna gång i form av en paneldebatt med svenska kandidater till Europaparlamentsvalet. Debatten kommer att fokusera på frågor som är viktiga för Västsverige under den kommande mandatperioden och äger rum på Södra Hamngatan 37-41 mellan kl. 08:00-09:15 den 26 april.

Samtal Europa anordnas av Västra Götalandsregionen fyra till fem gånger per år och är en serie kunskapsseminarier vars syfte är att höja kunskapen om EU och öka förståelsen för den regionala och lokala nivåns roll i EU-samarbetet. Den 26 april är det alltså dags igen, då den som är intresserad har chansen att vara med och lyssna in vad svenska kandidater till Europaparlamentsvalet har att säga om EU och dess framtid.

För den som känner sig osäker på vad EU gör och vilken påverkan EU egentligen har på den regionala nivån i Sverige, eller bara vill fördjupa sina kunskaper ytterligare, har vi ett par tips på hur man enkelt kan skaffa sig kunskap om det:

  • I Per Grankvists podd Perspektiv kan du t.ex. lyssna på Anna Hedh, Socialdemokratisk Europaparlamentariker sedan år 2004, berätta om hur Europaparlamentet fungerar i praktiken. Avsnittet är en del av Per Grankvists valspecial inför Europaparlamentsvalet.
  • Sveriges kommuner och landsting, SKL, har skapat en sida - Lär andra om EU – där de samlat grundläggande information om EU och hur vårens val påverkar svenska medborgare. Där finns även presentationer som sammanfattar viktiga aspekter av EU för dig som arbetar i en region eller kommun. SKL sänder även under våren På gång inom EU – ett program bestående av fyra webbsändningar med fokus på aktuella EU-frågor som påverkar regioner och kommuner.

För utförligare information om paneldebatten klicka här

För anmälan kontakta charlotte.beijer@vgregion.se senast 22 april.

Senast uppdaterad: 2020-03-10 09:33