Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vårens praktikant på externa relationer i Bryssel

Sara Ljungberg är vårens praktikant på enheten externa relationer i Bryssel. Vi bad Sara berätta om sig själv och varför hon sökte sig till Västra Götalandsregionen.

Är du intresserad av praktik i Bryssel höstterminen 2018, läs mer här!

Välkommen till externa relationer, vem är du?

Jag heter Sara Ljungberg och är 24 år gammal. Jag kommer ursprungligen från Gullspångs kommun, men sedan 2014 studerar jag i Göteborg. För tillfället läser jag mastersprogrammet i European Studies på Göteborgs Universitet.  Jag har sedan tidigare en kandidatexamen i Europakunskap med inriktning kulturgeografi.

Varför sökte du dig till Västra Götalandsregionen?

Jag sökte mig till Västra Götalandsregionen i Bryssel med anledning av att jag har ett genuint intresse av det europeiska projektet. Jag fick sedan upp ögonen för regioner och regionernas betydelse i ett större ekonomiskt och politiskt sammanhang. Att kunna kombinera dessa intresseområden kändes intressant. Att jag valde just Västra Götalandsregionen var givet, jag är ju född och uppvuxen i regionen.

Vad har du för förväntningar på praktiken?

Jag vill dels få mer kunskap om vissa sakfrågor som kontoret arbetar med då det är något jag saknar i mina studier. Jag vill också få kunskap om hur man rent praktiskt arbetar med påverkansarbete i Bryssel, men även erfarenhet av hur det är att arbeta i en politiskt styrd organisation. Jag hoppas även jag kan få inspiration till vad jag kan arbeta med i framtiden, men också inspiration till intressanta frågeställningar i min framtida masteruppsats.

Senast uppdaterad: 2018-10-01 15:52