Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västra Götalandsregionen är med och tycker till om EU:s framtida budget

Västra Götalandsregionen har nu lämnat ett formellt yttrande till Europeiska kommissionen om EU:s nästa långtidsbudget som presenteras i maj månad. Genom att svara på samråd har Västra Götalandsregionen bidragit med erfarenheter och visat fortsatt intresse av att delta i EU-program som syftar till att stärka den regionala utvecklingen.

Den 8 mars var det sista tillfället för intressenter att lämna formella synpunkter på vilka politikområden, program och fonder som ska prioriteras i EU:s budget efter 2020 och hur dessa ska utformas för att ge bästa konkreta resultat.

Västra Götalandsregionen har bidragit med synpunkter inom områdena för sammanhållningspolitik, värderingar och rörlighet, migration, strategisk infrastruktur, forskning och innovation, små och medelstora företag och den inre marknaden. Förhoppningen är att programmen och politikområden prioriteras och utformas i linje med Västra Götalandsregionens intressen.

Ett förslag på EU:s nästa långtidsbudget kommer att presenteras i början av maj och därefter tar interna förhandlingar vid mellan EU:s institutioner och medlemsländerna.

Katrin Urbäck

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-10-01 15:52