Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Europeiska kommissionen presenterar samråd inför EU:s nästa långtidsbudget

Europeiska kommissionen kommer under våren att presentera förslag på nästa långtidsbudget som ska gälla från år 2021. Vilka politikområden, program och fonder ska prioriteras i framtiden? Hur ska de utformas för att ge bästa konkreta resultat?

För att få svar på dessa frågor genomför kommissionen nu en rad offentliga samråd om samtliga stora utgiftsområden, där aktörerna får tycka till om vad EU ska göra för att få ut så mycket som möjligt av budgeten. Samråden berör områdena sammanhållningspolitik, strategisk infrastruktur, migration, investeringar, forskning och innovation, små och medelstora företag och den inre marknaden, säkerhet samt värderingar och rörlighet.

Samråden går att besvara till och med den 8 mars och är öppna för alla: både privatpersoner, organisationer och företag kan svara via ett webbformulär. Brysselkontoret går nu igenom samråden och gör en bedömning av vilka som är relevanta för Västra Götalandsregionen att svara på och hur svaren ska beredas. Samråden finns tillgängliga på alla officiella EU-språk. Länk till samråden på svenska hittar du här: Europeiska kommissionens öppna samråd

För frågor kontakta Katrin Urbäck, katrin.urback@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2018-01-15 15:24