Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

"Europe on the Move"

Den 31 maj publicerade Kommissionen en långsiktig strategi för moderniseringen av europeisk mobilitet och transport kallad ”Europe on the Move”. Paketet innehåller flera initiativ syftar till att göra trafiken säkrare, minska CO2 utsläpp, luftföroreningar och trafikstockningar samt säkerställa villkor för arbetstagare inom sektorn. De långsiktiga fördelarna med dessa initiativ ska inte bara påverka transportsektorn, utan också stärka social rättvisa, främja tillväxt, skapa fler arbetstillfällen och sätta Europa på vägen mot nollutsläpp.   

Det är en politisk prioritet i Europeiska Kommissionen att använda de tekniska, ekonomiska och sociala utmaningar till att leverera smart, socialt rättvist och konkurrenskraftigt rörlighet till 2025. Paketet innehåller 8 initiativ inriktade på väg-transport som ska kompletteras under de kommande 12 månaderna med nya förslag om utsläppsnormer efter 2020 för bilar och tunga fordon. Dessa förslag ska driva innovation, minska CO2-utsläppen, förbättra konkurrenskraften och öka säkerheten för transporter. Kommissionen diskutera också åtgärder så att medborgare och företag kan resa enkelt över hela Europa.                

 

För mer information kontakta Melissa Frödin: melissa.frodin@vgregion.se

Läs mer här: https://ec.europa.eu/transport/modes/road/news/2017-05-31-europe-on-the-move_en

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:38