Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

European Mobility Week

Att dela tar dig längre! Den här veckan, 16-22 september, arrangeras European Mobility Week som är ett initiativ för att inspirera till nya transportsätt. Årets tema är ren, delad och uppkopplad rörlighet, och syftar till att belysa möjligheten att dela bil, eller till och med cykel, med andra.

Europa är ledande när det kommer till olika lösningar på att dela fordon, vilket inte bara är ett sätt för folk att spara pengar, utan också en stor del i EU:s mål att nå en koldioxidsnål ekonomi. Under European Mobility Week arrangeras hundratals evenemang i olika städer runt om i Europa.  Här i Bryssel var det bilfridag i söndags, så istället för bilar fylldes gatorna med cyklande familjer, inlinesåkande par och food trucks. Andra event kan vara ett bilrace med bara elektriska bilar, som i franska Figeac, eller en cykeltur där cyklisterna markerar farliga passager i den serbiska staden Šabac. I Västra Götaland är  Hjo aktiva under veckan med Trafikantdagarna där en rad aktiviteter arrangeras kring Stora torget, bland annat cykelbingo och provkörning av el- och gasbil.  

Här hittar du mer information om European Mobility Week och deras arbete för att minska våra klimatfotavtryck.

För mer information kontakta Melissa Frödin.

Senast uppdaterad: 2019-07-12 15:52