Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Berntsson belyste regionernas roll i EU i sina samtal med kommissionärer

Den 26-27 september har Magnus Berntsson, regionfullmäktiges ordförande, besökt Bryssel i sin roll som ordförande för Assembly of the European Regions (AER). Berntsson träffade bland annat två EU-kommissionärer och Regionkommitténs ordförande för att samtala om den framtida sammanhållningspolitiken.

Det var två hektiska dagar där Berntsson hann med att diskutera regionala frågor och regionernas roll i EU-arbetet med Regionkommitténs ordförande, Karl-Heinz Lambertz, kommissionären för EU:s budget, Günther Oettinger och kommissionären för regionalpolitik, Corina Cretu.

I mötet med kommissionär Cretu lyfte Berntsson att det är fördelaktigt även för regioner med en stark ekonomi, som Västra Götalandsregionen, att arbeta med EU:s strukturfonder.. Vidare pratade Berntsson och Cretu om vikten av att regionerna fortsätter vara en del av EU:s långtidsbudget och att det är viktigt att vidhålla regionernas betydelse för sammanhållningen i Europa.

AER är ett nätverk med regioner från 35 europeiska länder som jobbar för att stärka regionernas roll i EU-samarbetet. Berntsson har varit aktiv i nätverket länge och som ordförande har han stora chanser att påverka och driva organisationens arbete framåt. Som ordförande representerar Berntsson samtliga medlemsregioner engagemang i de stora regionorganisationerna fungerar också som skyltfönster för Västra Götalandsregionen ut i Europa och världen.

Läs mer om AER här.

För frågor kontakta Magnus Berntsson, 0707-14 47 39

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:38