Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Regionerna i fokus under European Week of Regions and Citites

Den 9-12 oktober arrangeras European Week of Regions and Cities för att belysa regionernas betydelse för utveckling och sammanhållning inom EU. Västra Götalandsregionen bjuder under veckan in till en frukostdebatt med västsvenska europaparlamentariker.

Under European Week of Regions and Cities (tidigare Open Days) arrangeras över 100 event i Bryssel knutna till årets tre teman: Skapa motståndskraftiga regioner och städer, Regioner och städer som förändringsagenter, Kunskapsutbyte för att nå resultat. Samtliga event syftar till att belysa, exemplifiera och utbyta kunskap kring hur regioner är drivande för utvecklingen i Europa. Västra Götalandsregionen är medarrangör på ett antal event och tjänstemän och politiker från regionen kommer att delta som talare. 

Anmälan till eventen har gått ut men det går att följa allt som händer under veckan på deras hemsida.

Under hösten arrangeras även lokala event runt om i Europa i form av medborgardialoger tillsammans med representanter från Regionkommittén. Eventen är en del i Reflecting on Europe som är ett initiativ från Regionkommittén för att europeiska medborgare ska kunna lyfta sina åsikter och idéer om Europas framtid.   

Under veckan arrangerar Brysselkontoret tillsammans med Göteborgs Stads Brysselkontor även en frukostdebatt med västsvenska europaparlamentariker. Utifrån Junckers State of the Union-tal och hans tankar om ett mer sammanhållet Europa kommer vi diskutera EU:s framtid och dess inverkan på Göteborg, Västra Götaland och Sverige. Debatten äger rum den 11 oktober. Om du är intresserad av att delta kan du höra av dig till Emma Damne på Brysselkontoret.

För mer information om European Week of Regions and Cities, kontakta Katrin Urbäck.

Senast uppdaterad: 2019-07-12 13:02