Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Möjlighet till gratis Interrail-pass i sommar

I veckan blev initiativet DiscoverEU klart som ger cirka 15 000 18-åringar i Europa möjligheten att resa gratis med Interrail-pass i sommar. Ansökan öppnar den 12 juni och stänger den 26 juni 2018.

DiscoverEU är ett initiativ från Europaparlamentet och Europeiska kommissionen som syftar till att ungdomar i Europa ska kunna resa fritt i sommar med tåg. Syftet är att främja den europeiska identiteten och uppmärksamma Europas mångsidiga kultur. DiscoverEU initiativet bygger på så kallade Interrail-pass vilket är en tågbiljett som erbjuder en person att resa i över 30 europeiska länder. Vinnarna av Interrail-passen har möjlighet att åka till maximalt fyra gränsöverskridande destinationer mellan juli och september.

Ansökningsperioden öppnar den 12 juni och stänger den 26 juni. För att kunna ansöka måste man vara minst 18 år den 1 juli och ansökan består bland annat av en quiz med frågor om europeiskt kulturarv och Europaparlamentsvalet. Vinnarna presenteras i början av juli 2018.

Läs mer om #DiscoverEU här

Senast uppdaterad: 2018-05-18 18:41