Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Samarbetsmöjligheter med europeiska regioner

Letar du efter europeiska samarbetspartners för ditt innovationsprojekt? Eller är du nyfiken på hur andra regioner positionerar sig jämfört med Västra Götalandsregionen för att öka takten på sin utveckling? Läs kartläggningen Samarbetsmöjligheter med europeiska regioner som nyligen publicerades av Brysselkontoret.

Kartläggningen utgår från Västra Götalandsregionens styrkeområden inom smart specialisering och sammanställer de regioner som har uppgett liknande styrkeområden som VGR i Europeiska kommissionens databas Eye@RIS3.

Sedan 2014 är en av förutsättningarna för att få tillgång till medel från EU:s strukturfonder att forsknings- och innovationsstrategier i regioner utgår från konceptet smart specialisering. Smart specialisering (S3) är en innovativ strategi där regioner utifrån sina styrkor och internationella specialområden har valt ut ett antal prioriteringar för att kunna accelerera i sin utveckling. Prioriteringarna är till för att stödja regioner i att rikta sin finansiering, industriella strukturer och tekniska nischer mot nya industrier och internationella marknader.

Här hittar du kartläggningen, och här kan du läsa mer om smart specialisering i VGR.

För frågor och mer information kontakta Andrea Lagundzija.

Senast uppdaterad: 2018-01-08 14:46