Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utvärdering av direktivet om intelligenta transportsystem (ITS)

Mellan 5e maj och 28e juli pågår Europeiska Kommissionens samråd om utvärderingen av direktivet om intelligenta transportsystem (Intelligent Transport System). Kommissionen genomför ett offentligt samråd som en del av utvärderingsprocessen av ITS direktivet för att bedöma hur direktivet har bidragit till distributionen av ITS och om det bidragit till ett bättre fungerande vägsystem.

Intelligenta transportsystem innebär att tillämpa informations- och kommunikationsteknik till transporttjänster som reseplanerare, informationstjänster, trafikledning, säkerhetstillämpningar och mer. I direktivet ska fungera som stöd för att samordna distributionen av ITS i vägtransporter inom EU, särskilt över gränser. Målet med direktivet är att utveckla användandet av ITS för att minska de negativa effekterna av vägtransporter, t.ex. CO2 utsläpp, trängsel och föroreningar.          

Utvärderingen ska ge en översikt av genomförandet av direktivet. En stor del av utvärderingen ska ägnas åt att bedöma direktivets relevans och överensstämmelse med teknikutveckling och andra EU-politikområden. Direktivets för- och nackdelar kommer också att bedömas följt av ett beslut om och i sådana fall hur direktivet bör förändras.    

Kommissionen bjuder in alla intressenters åsikter om direktivets funktion och behovet av fortsatt EU deltagande i området. Alla bidrag kommer att analyseras och beaktas i utvärderingen av direktivet.    

 

För mer information kontakta Melissa Frödin: melissa.frodin@vgregion.se

Läs mer om utvärderingen här: https://ec.europa.eu/transport/themes/its/consultations/2017-evaluation-its-directive_en

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:38