Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Förbättra framtidens datamolntjänster i Europa

Är ni ett SMF (små och medelstort företag) och använder datamolntjänster i ert arbete? SMF:s från Sverige uppmanas nu att dela med sig av sina erfarenheter i en enkätundersökning för att förbättra framtidens datamolntjänster i Europa. Undersökningen är öppen fram till den 4 maj.

De senaste åren har det skett en ökad trend bland företag att lägga ut delar av sin verksamhet på molnet. Fördelarna med moln är särskilt stora för SMFs eftersom de kan utnyttja IKT-möjligheter, som tidigare endast var tillgängliga för stora multinationella företag. För många företag är övergången till datamolntjänster inte en fråga om, utan frågan är snarare när.

I samband med denna ökning av datamolntjänster har EU tagit fram en undersökning som syftar till att identifiera problem som små och medelstora företag möter i användningen av datamolntjänster. Syftet med undersökningen är att bedöma behovet av ytterligare åtgärder på EU-nivå. Detta kan vara i form av lagstiftning, insatser för ökad medvetenhet och öka företagens förtroende för datamolntjänster. Undersökningen är öppen fram till den 4 maj via länken här.

Läs mer här om undersökningen här

Senast uppdaterad: 2018-04-20 16:30