Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Vilket EU vill du ha i framtiden?

På Europadagen den 9 maj introducerade Europeiska kommissionen en e-undersökning där EU-medborgare har möjlighet att tycka till om Europas framtid. En union med 27 medlemmar väntar och det är högtid att bestämma vilken framtid vill vi ha för oss, våra barn och EU. Samrådet kommer att pågå fram till toppmötet i Sibiu den 9 maj 2019.

Den 9 maj firas Europadagen på olika platser runt om i Europa. I år är det 68 år sedan den historiska Schumandeklarationen då man beslutade att skapa ett enat Europa för att bevara freden efter andra världskriget. Flera decennier senare är det dags att besluta hur ett EU med 27 medlemsländer ska se ut.

Europeiska kommissionen har därför lanserat en e-undersökning för att ge medborgarna möjlighet att dela med sig av sina tankar, idéer och farhågor om EU:s framtid. Målet med undersökningen är att lyssna på, och samla ihop information från EU-medborgarna i relation till hur EU bör utvecklas i framtiden. Samrådet kommer löpa parallellt med de pågående medborgardialogerna som anordnas av Europeiska kommissionen och medlemsländerna. Initiativet utgör en del av vitboksprocessen som vi har tidigare skrivit om här. 

Lämna dina synpunkter till Europeiska kommissionen senast den 9 maj 2019 här

Läs Europeiska kommissionens pressmeddelande här

 

Senast uppdaterad: 2018-05-11 16:32