Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

EU:s asyl- och migrationspolitik

Asyl- och migrationsfrågor har varit högt uppe på agendan i EU de senaste åren och situationen 2015-2016 visade att EU-länderna måste samarbeta för ett mer hållbart och solidariskt flyktingmottagande. Hör Europaparlamentariker Cecilia Wikström (L) berätta om det senaste inom EU:s asyl- och migrationspolitik samt om sin roll som Europaparlamentariker.

Samtal Europa är en serie kunskapsseminarier som VGR anordnar 4-5 gånger per år på olika teman. Representanter från bland annat EU:s institutioner bjuds in för att tala om aktuella EU-frågor som påverkar Västra Götalands utveckling. Syftet är att höja kunskap om aktuella EU-frågor samt skapa förståelse för lokal och regional nivås roll i Europasamarbetet och möjlighet att påverka EU:s lagstiftningsprocess. Målgruppen är framförallt tjänstepersoner i VGR och i kommunerna, men även andra intresserade aktörer i Västra Götaland.

Den 26 januari var Cecilia Wikström (L), Europaparlamentariker, inbjuden för att berätta om EU:s asyl-och migrationspolitik, de pågående förhandlingarna i Bryssel samt vad det innebär för den lokala och regionala nivån i Västra Götaland.


Senast uppdaterad: 2022-12-06 15:51