Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

EU:s asyl- och migrationspolitik

Asyl- och migrationsfrågor har varit högt uppe på agendan i EU de senaste åren och situationen 2015-2016 visade att EU-länderna måste samarbeta för ett mer hållbart och solidariskt flyktingmottagande. Hör Europaparlamentariker Cecilia Wikström (L) berätta om det senaste inom EU:s asyl- och migrationspolitik samt om sin roll som Europaparlamentariker.

Samtal Europa är en serie kunskapsseminarier som VGR anordnar 4-5 gånger per år på olika teman. Representanter från bland annat EU:s institutioner bjuds in för att tala om aktuella EU-frågor som påverkar Västra Götalands utveckling. Syftet är att höja kunskap om aktuella EU-frågor samt skapa förståelse för lokal och regional nivås roll i Europasamarbetet och möjlighet att påverka EU:s lagstiftningsprocess. Målgruppen är framförallt tjänstepersoner i VGR och i kommunerna, men även andra intresserade aktörer i Västra Götaland.

Den 26 januari var Cecilia Wikström (L), Europaparlamentariker, inbjuden för att berätta om EU:s asyl-och migrationspolitik, de pågående förhandlingarna i Bryssel samt vad det innebär för den lokala och regionala nivån i Västra Götaland.


Senast uppdaterad: 2018-01-08 16:25