Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

EU:s klimatpolitik

I utkastet till EU:s långtidsbudget står miljöfrågor i centrum, men hur ser förutsättningarna ut för EU:s medlemsländer att uppnå klimatmålen i Parisavtalet? Hör Europaparlamentariker Jakop Dalunde (MP) och Helen Persgren (MP) 1:e vice ordförande i VGR:s miljönämnd diskutera EU:s klimatpolitik och lokal och regional nivås roll i klimatarbetet.

Europadagen till ära var Europaparlamentariker Jakop Dalunde (MP) på besök och samtalade tillsammans med Helen Persgren (MP), 1:e vice ordförande i VGR:s miljönämnd om EU:s klimatpolitik och den lokala och regionala nivåns roll i klimatarbetet, däribland arbetet inom Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om. Här kan du se samtalet i sin helhet.

Samtal Europa är en serie kunskapsseminarier som VGR anordnar 4-5 gånger per år på olika teman. Representanter från bland annat EU:s institutioner bjuds in för att tala om aktuella EU-frågor som påverkar Västra Götalands utveckling. Syftet är att höja kunskap om aktuella EU-frågor samt skapa förståelse för lokal och regional nivås roll i Europasamarbetet och möjlighet att påverka EU:s lagstiftningsprocess. Målgruppen är framförallt tjänstepersoner i VGR och i kommunerna, men även andra intresserade aktörer i Västra Götaland.


Senast uppdaterad: 2018-05-14 10:12