Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

EU:s klimatpolitik

I utkastet till EU:s långtidsbudget står miljöfrågor i centrum, men hur ser förutsättningarna ut för EU:s medlemsländer att uppnå klimatmålen i Parisavtalet? Hör Europaparlamentariker Jakop Dalunde (MP) och Helen Persgren (MP) 1:e vice ordförande i VGR:s miljönämnd diskutera EU:s klimatpolitik och lokal och regional nivås roll i klimatarbetet.

Europadagen till ära var Europaparlamentariker Jakop Dalunde (MP) på besök och samtalade tillsammans med Helen Persgren (MP), 1:e vice ordförande i VGR:s miljönämnd om EU:s klimatpolitik och den lokala och regionala nivåns roll i klimatarbetet, däribland arbetet inom Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om. Här kan du se samtalet i sin helhet.

Samtal Europa är en serie kunskapsseminarier som VGR anordnar 4-5 gånger per år på olika teman. Representanter från bland annat EU:s institutioner bjuds in för att tala om aktuella EU-frågor som påverkar Västra Götalands utveckling. Syftet är att höja kunskap om aktuella EU-frågor samt skapa förståelse för lokal och regional nivås roll i Europasamarbetet och möjlighet att påverka EU:s lagstiftningsprocess. Målgruppen är framförallt tjänstepersoner i VGR och i kommunerna, men även andra intresserade aktörer i Västra Götaland.


Senast uppdaterad: 2018-05-14 10:12