Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fullföljda studier

Inom ramen för Kraftsamling fullföljda studier  processleder LMH en rekommendation "insatser för att stärka kunskap och handlingsförmåga kring hälsosam livsstil och vårdsystemet bland elever på VGR:s naturbruksgymnasier samt folkhögskoledeltagare". Insatserna  ska särskilt anpassas för att matcha behov hos gruppen unga med migrationsbakgrund.

Utifrån rekommendationen har LMH frågat kuratorer vad de behöver för stöd i detta arbete och därefter samlat ihop material, verktyg och metoder som kan vara av intresse. Det dokument hittar du här med länkar till aktuella sidor. Metod och verktygsdokument

LMH har också samlat kuratorer på folkhögskolor i ett nätverk. Det har hittills varit två nätverksträffar där information och dialog har varvats utifrån aktuella frågeställningar.

En utbildning som LMH erbjuder folkhögskolorna är TRT - Teaching Recovery Techniques. Utbildningen genomförs av BRIS och riktar sig till personal som möter barn som flytt. Utbildningen ger deltagarna verktyg att möta barn som flytt och att genomföra stödgrupper. Det kommer genomföras en utbildningsomgång under hösten 2020 men datum är inte klara än. Mer information kommer.


Senast uppdaterad: 2019-01-18 15:40