Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Barnens hälsa i fokus

Madelene Engvall - folkhälsostrateg, Veronica Norrbin - sjuksköterska SkaS, Karin Skagelin - folkhälsostrateg, Susanne Sandgren - processledare, Cecilia Johansson Wåhlander - skolsköterska, på Pep Forum.

Igår anordnas Pep Forum i syfte att inspirera, informera och sammanföra människor som bidrar till att skapa förutsättningar för en mer jämlik hälsa bland barn och unga. Det ligger helt i linje med den satsning som görs i Skaraborg ”Friska barn i Skaraborg - övervikt o fetma går att förebygga”

– I vårt arbete "Friska barn i Skaraborg" har vi deltagit i Pep Forum. Vi besökte detta för att utveckla vårt arbete genom att få den senaste forskningen och ta del av inspirerande exempel, helt enkelt bli peppade, säger Madelene Engvall folkhälsostrateg i Skaraborg.

Dagen var väldigt inspirerande och följande kommer att tas med i det fortsatta arbetet:

  • Involvera barn och unga i arbetet
  • Vi måste minska stillasittandet
  • Mat och rörelse
  • Det är möjligt!

– Det vi fick med oss kan vi direkt koppla till vårt arbete med att minska och förebygga barnfetma i Skaraborg, säger Madelene Engvall.

Senast uppdaterad: 2019-07-16 16:01