Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kielo Stenbacka, 2022 års vinnare av socialhållbarhetspris

På regionfullmäktige i Borås den 29 november 2022 fick Kielo Stenbacka  mottaga priset för Social hållbarhet med fokus på Folkhälsa och mänskliga rättigheter.

Kielo Stenbacka tilldelas priset för social hållbarhet med fokus folkhälsa och mänskliga rättigheter för sitt helhjärtade arbete med ungdomars trygghet, möjligheter och jämlika förutsättningar.

Juryns motivering för priset lyder: 

Jämlikhet och lika rättigheter är ett av Västra Götalandsregionens övergripande mål för social hållbarhet. Det handlar bland annat om att ingen ska lämnas utanför och att de som är mest utsatta prioriteras. Det är en mänsklig rättighet och avgörande för en god folkhälsa.
Kielo har genom sitt brinnande engagemang för ungdomar som har en tuffare vardag/livssituation varit en bärande kraft i detta viktiga arbete.
Genom sin ständiga närvaro och engagemang bland ungdomarna har hon byggt upp tillit och trygghet. Hon har med det som grund kunnat vara en röst för ungdomarna och lyft deras perspektiv till chefer, politiker, föreningsliv och till myndigheter.

Kielo har möjliggjort förutsättningar för ungdomarna, att bli delaktiga och skapa inflytande för sig själva och andra.
Som pensionär och ideellt engagerad fortsätter Kielo att finnas där för ungdomarna i deras tillvaro. Hon arbetar prestigelöst, är alltid nåbar och ger alltid allt för alla andra utan att förvänta sig något tillbaka. Kielo, benämnd som hela områdets mormor, är en tillgång och kraft med sitt outtröttliga och långvariga engagemang.

Kielo Stenbacka tilldelas priset för social hållbarhet med fokus folkhälsa och mänskliga rättigheter för sitt helhjärtade arbete med ungdomars trygghet, möjligheter och jämlika förutsättningar.


Senast uppdaterad: 2022-12-07 12:43