Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Matkasse-event flyttar utomhus

Med anledning av covid-19 har öppna förskolorna på Familjecentralerna varit tvungna att stänga sina ordinarie verksamheter inomhus. På många ställen har de nu förflyttat sina verksamheter utomhus.

Tina Dahlberg och Julia Backlund, dietister inom barn- och mödrahälsovård på Regionhälsan, var inte sena på att hänga på utomhus-temat!

– När vårens planerade matkasse-event på Familjecentralerna blev inställda på grund av covid-19 såg vi snabbt en möjlighet att flytta våra event utomhus och satsa på temat bra utomhusmåltider, säger Tina Dahlberg, dietist inom mödrahälsovård på Regionhälsan.

Premiär för event utomhus

Förra veckan var det premiär för de två första eventen utomhus; ett på Herrljunga Familjecentral och ett i Borås Stadspark tillsammans med nyöppnade Familjecentralen Centrum och den mobila öppna förskolan-TITTUT.

–  I dessa tider är det perfekt att flytta både lek, samvaro och måltiderna utomhus. Genom dessa event vill vi inspirera till utomhusmåltider, som dessutom är näringsrika, goda och bra för plånboken, säger Julia Backlund, dietist inom barnhälsovård på Regionhälsan.

Recept på näringsrika utomhusmåltider

Vid eventen gav Tina och Julia inspiration och exempel på hur man kan få till bra och näringsrika utomhusmåltider. Familjecentralerna bjöd även på goda smakprover från recept från Familjecentralens matkasse, till exempel wraps med bön- och tonfiskröra, pizzabullar med olika fyllning, äpple-och morotsmuffins samt hemgjord nyponsoppa.

Under våren kommer fler matkasse-event att hållas utomhus. Bland annat tillsammans med Familjecentralen Norrby och Familjecentralen Boda i Borås.

För recept och mer information besök vår hemsida: vgregion.se/matkasse


Senast uppdaterad: 2021-12-02 14:54