Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Så kan skolan och kulturlivet bli mer angelägna för unga killar – innovationslabb på årets Kvalitetsmässa

Under årets Kvalitetsmässa arrangerades ett innovationslabb där vi diskuterade frågan hur skolan och kulturlivet kan få en större betydelse för unga killar.

På den årliga Kvalitetsmässan hade Västra Götalandsregionen i år en stor monter med fyra olika hörn som presenterade VGR:s arbete för; omställning av hälso-och sjukvården, innovation, samhällsutveckling och arbetsgivarvarumärket. En mycket välbesökt monter.
I samhällsutvecklingshörnan stod vi från Folkhälsa tillsammans med Miljö och klimatutveckling och Social ekonomi överenskommelsen. Självklart var fokus från oss att berätta om Kraftsamling fullföljda studier.

I syfte att få mer interaktion med besökande bjöd VGR in till ett antal så kallade Innovationslabb i montern. En metod för att diskutera en särskild frågeställning med dem det berör och få vara kreativa ihop. Tillsammans med Koncernavdelning kultur ställde vi frågan Hur kan skolan och kulturlivet bli mer angelägna för unga killar? 
Vi bjöd in fyra killar från Angeredsgymnasiet och ställde frågan till dem.

Vi diskuterade och knåpade och blev ganska överens om följande;

  • att killar inte har samma förebilder och närhet till föräldrar och lärare, som tjejer har
  • Mer vuxna förebilder som lyssnar på killarna och ger dem självförtroende!
  • Killar är mer intresserade av och har behov av att engagera sig i fysiska aktiviteter typ fotboll och eget musicerande, medan tjejer har lättare för att sitta still och konsumera.
  • Mer fysisk aktivitet i skolan och i kulturlivet som också möter killarnas behov

– Denna input kommer bli väldigt användbar i vårt fortsatta arbete med fullföljda studier, säger Elisabeth Bengtsson. 

Senast uppdaterad: 2019-02-04 10:12