Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Folkhälsoarbetet i Skaraborg

Skaraborgsenheten är en del av avdelning social hållbarhet, Västra Götalandsregionen. Enheten har ett samlat ansvar för att främja befolkningens hälsa på uppdrag av östra hälso- och sjukvårdsnämnden som företräder befolkningen i Skaraborg.

Folkhälsoarbetet sker i nära samverkan med kommunerna i Skaraborg och Skaraborgs kommunalförbund via samverkansavtal och överenskommelser. Enheten arbetar strategiskt och i samverkan med en rad parter både internt inom VGR och  med kommunerna, myndigheter, ideella organisationer med flera. Det sker genom att samordna, bedriva och  stärka regionala, delregionala och kommunala processer.

Skaraborgs folkhälsoarbete sker inom områden som bland annat handlar om fullföljda studier, psykisk hälsa, mat och rörelse, socioekonomiskt perspektiv, medborgardialog och föräldrastöd. Enheten består av enhetschef och 15 folkhälsostrateger placerade i respektive kommun i Skaraborg.

Film om folkhälsoarbetet i Skaraborg


Senast uppdaterad: 2017-02-16 15:00