Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Folkhälsopriset Skaraborg 2020

Äldre par på promenad
Äldre par njuter av en promenad tillsammans

Nu är det dags att ansöka om östra hälso- och sjukvårdsnämndens Folkhälsopris Skaraborg 2020. Priset är på 30 000 kronor. Skicka in ansökan senast den 23 oktober.

Priset ska lyfta fram ett gott exempel på främjande eller förebyggande insatser som motverkar eller minskar effekterna av pandemin covid-19. Insatsen ska vara till nytta för invånarna i Skaraborg på grupp- eller samhällsnivå. Den ska också bygga på nytänkande eller en förändring av tidigare verksamhet.

Vem kan söka?

Folkhälsopriset Skaraborg kan sökas av en lokal organisation, ideell förening, kommunal eller regional verksamhet. Det är positivt om verksamheten kan spridas och genomföras på fler ställen i Skaraborg.

Du kan också nominera någon verksamhet/organisation som du vill ska ha priset.

Verksamheten/organisationen får inte redan vara finansierad helt eller delvis av regionala folkhälsomedel.

Fakta Folkhälsopriset Skaraborg

Varje år uppmärksammar östra hälso- och sjukvårdsnämnden föreningar, organisationer eller verksamheter för sitt engagemang för folkhälsan i Skaraborg. Insatsen ska vara till nytta för invånarna i Skaraborg på grupp- eller samhällsnivå. Priset är på 30 000 kronor och ansökan ska vara inskickad senast 23 oktober.

Pristagare 2019 

2019 års Folkhälsopris Skaraborg gick till Diakonihuset Planeten Skara, en öppen mötesplats för människor med olika bakgrund. Varje dag kommer mellan 40 och 60 personer till deras verksamhet för att delta i olika aktiviteter. Läs mer om Diakonihuset Planeten Skara.

Titti Walterum

Regionutvecklare

Fyll i och spara blanketten i din egen dator. Skicka den med e-post till Titti Walterum, titti.walterum@vgregion.se

Ansökningsblankett

 

Senast uppdaterad: 2020-09-04 11:25