Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Folkhälsopriset Skaraborg

Östra hälso- och sjukvårdsnämnden har sedan 2007 delat ut ett årligt folkhälsopris. Prissumman 2019 är 30 000 kronor. 

2019-års pristagare 

2019 års folkhälsopris gick till Diakonihuset Planeten Skara, en öppen mötesplats för människor med olika bakgrund. Varje dag kommer mellan 40 och 60 personer till deras verksamhet för att delta i olika aktiviteter.  Östra hälso- och sjukvårdsnämnden utsåg verksamheten till vinnare av priset på 30 000 kr med motiveringen:

”Diakonihuset Planeten Skara vill med sin verksamhet bryta ensamhet och vara en plats där alla är välkomna och känner sig hemma oavsett situation i livet. Verksamheten vänder sig till alla människor och många av besökarna befinner sig i en socialt utsatt situation. Verksamheten har ett uthålligt arbete för att bryta ensamhet och ge människor i utsatta situationer stöd och struktur i vardagen.”

Diakonihuset Planeten Skara mottog priset på nämndens sammanträde i november 2019. 

Senast uppdaterad: 2019-12-10 08:15