Utbildningsdag med temat: Friska barn i Skaraborg

Välkommen till en utbildningsdag med temat: Friska barn i Skaraborg - övervikt och fetma bland barn och unga går att förebygga den 3:e och 4:e oktober.

Svenska barn och ungdomar har, sett ur ett internationellt perspektiv, mycket god hälsa. Dock finns det områden som ger anledning till oro. Ett av dessa områden är utvecklingen av övervikt och fetma bland barn och unga. I Skaraborg har 16 % av de 4-åriga flickorna och 10 % av pojkarna övervikt eller fetma. Vi gör nu, med stöd från Östra hälso- och sjukvårdsnämnden, en gemensam kraftsamling där vi tillsammans med er önskar arbeta hälsofrämjande och förebyggande.Kommunerna och vårdcentralerna är mycket viktiga aktörer - Du är viktig!

Vi bjuder därför in till en utbildningsdag, som erbjuder aktuell kunskap, inspiration och värdefulla kommunikationsverktyg. Boka dagen redan nu! 

  • Onsdagen den 3:e oktober 2018, i Lidköping (för dig som arbetar i Vara, Essunga, Grästorp, Lidköping, Skara, Götene, Falköping och Tidaholm)
    Länk till anmälan
  • Torsdagen den 4:e oktober 2018, i Skövde (för dig som arbetar i Mariestad, Töreboda, Gullspång, Skövde, Hjo, Töreboda och Karlsborg)
    Länk till anmälan
  • Läs hela programmet här

Arrangörer

Skaraborgsenheten Avdelning folkhälsa, Högskolan i Skövde, Skaraborgs kommunalförbund, Barn- och ungdomsmedicinska avdelningen Skaraborgs sjukhus och Centrala barnhälsovården i Skaraborg.

Kontaktpersoner för frågor

Susanne Sandgren, processledare social hållbarhet/ folkhälsa:  susanne.sandgren@skaraborg.se  

Lena Ljungkrona Falk, dietist:                                                              
lena.ljungkrona-falk@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2018-09-03 14:42