Aktuellt

Här informerar vi om aktuella händelser och nyheter som har koppling till kraftsamlingen.

Aktuellt Folkhälsa

Ökad koncentration och studiero i klassrummet är resultatet av Träning för Medveten Närvaro, TMR. Nio skolor har fått chansen att pröva metoden som utvecklats av psykologer i Göteborgs stad Väster och har utvärderats i en forskningsstudie som Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd finansierat. Starka känslor och tufft skolarbete har blivit lättare att hantera berättar eleverna själva.

Vart vänder man sig när man mår dåligt? Hur kan man hjälpa en kompis som är mobbad? Svåra frågor och tuffa känslor luftas när eleverna på Stöpenskolan i Skövde träffar fältsekreterarna Emma och Sara. Samtal som är livsnödvändiga, menar de båda.

Skaraborgsenhetens arbete med Friska barn i Skaraborg vidgas nu. I år är flera deltagare från Skaraborg på den internationella konferensen i Seinäjoki, Finland. Representanter från familjecentral, elevhälsa, skolchef, rektor, barnhälsovård, Skaraborgs kommunalförbund och folkhälsostrateger lär sig mer och får inspiration till fortsatt arbete med att minska barnfetma i Skaraborg.

#Friskabarn i #Skaraborg har sin första workshop för att minska barnfetma. Tidaholm är först ut. Skaraborgsenheten… https://t.co/iXVsWnrFJa
Folkhälsokonferensen ”Tillsammans eller samtidigt?” pågår i Skaraborg. Thomas Andersson pratar om folkhälsoarbetets… https://t.co/OAHSASSdLt
Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:31