Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Sportlabbet – så skapar vi rörelseglädje för barnen

Sportlabbets syfte är att genom lek och rörelseglädje ge alla barn i årskurs 1 och 2 i Härryda kommun en möjlighet att prova på många olika idrotter. Deltagarna provar sex varierande idrotter under ett läsår. Varje idrott löper i fyra veckor.

– Förra året hade vi över 220 anmälda barn. Med Sportlabbet vill vi försöka skapa ett livslångt intresse för fysisk aktivitet, säger Andreas Høgfeldt, föreningsutvecklare på Sportlabbet. 

– Barnen hittar ofta själva till de etablerade idrotterna, men med Sportlabbet försöker vi att lyfta fram även de lite smalare idrottsgrenarna. Vi ser det som viktigt att barnen får möjligheten att välja aktivitet utifrån deras egna erfarenheter och intressen.
Att vara fysiskt aktiv som barn är inte bara bra för hälsan utan även för koncentrationen, minnet och det psykiska välmåendet. En annan viktig del är att barn lär sig om föreningslivet och får möjligheten att skapa goda sociala relationer, avslutar Andreas.

Senast uppdaterad: 2017-08-09 09:50