Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Appen som hjälper elever att plugga – med hjälp av klassisk musik

Octomonk är appen som på ett lekfullt sätt får dig att plugga bättre och smartare till klassisk musik framförd av Göteborgs Symfoniker. Den nya appen kan nu laddas ner gratis på App Store.

Forskning visar att hjärnan stimuleras och lärandet förstärks när man lyssnar på musik som engagerar. Nu kan skolbarn få bättre studiero med hjälp av verktyget Octomonk som på ett lekfullt sätt kombinerar klassisk musik med pomodoro-teknikens perioder av koncentration och pauser. En kul och stimulerande lösning for lärare och elever att använda i undervisningen och pluggandet.

Bakom projektet ligger Göteborgs Symfoniker, Stendahls, Stendahls/Virus och professor emeritus Gunnar Bjursell. Att musik verkligen har effekt i sitt sammanhang tvekar inte Gunnar Bjursell om:

– Det är tre saker som vi har med oss från födseln och kanske till och med från moderslivet. Det är en musikalisk, språklig och matematisk instinkt. Samtidig träning av musik, språk och matematik ökar kraften. Du blir bättre helt enkelt, du blir smartare, säger Gunnar Bjursell.

Octomonk bygger på att man samlar pluggtimmar och på så sätt klättrar till nya nivåer och hjälper figurerna i appen. Musiken står Göteborgs Symfoniker för – perfekt lämpade stycken och verk ur den klassiska repertoaren. Appen guidar och styr så att koncentrationen hela tiden är maximal.

Pilotskola i Angered

Under hösten kommer lärare och pedagoger på Långmosseskolan i Angered att jobba med Octomonk i klassrummen. De blir pilotskola för appen och Göteborgs Symfoniker ser med spänning fram emot att följa uppstarten och arbetet under den kommande terminen.

Redan nu har appen många nerladdningar och får fin respons både från barn och vuxna som provar att maximera koncentrationen med hjälp av Octomonk och klassisk musik.

Läs mer om appen Octomonk här

Senast uppdaterad: 2018-05-29 08:34