Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vi-projektet

En växande andel av Västra Götalands unga vuxna står utanför arbete och studier. Vi-projektets mål är att unga vuxna som varken arbetar eller studerar, ska äga sin egen framtid, förbättra sin hälsa och närma sig jobb eller studier. Målet är även etablera en hållbar förstärkt samverkan mellan region, kommunalförbund, kommuner, utbildningsanordnare och andra projektpartners över tid. Genom ett medskapande arbetssätt skapas grunden för en förståelse av hur samhället förändras och kunskapen om orsakerna till att så många unga exkluderas från arbetsmarknaden ökar.

Projektet erbjuder en palett av vägar till jobb och utbildningsmöjligheter inom folkhögskola och vuxenutbildning för unga. Den psykiska ohälsan är utbredd bland målgruppen och en viktig del i projektet är att fler ska få kännedom om vården.

Vi-projektet ägs av Folkhögskoleförvaltningen i Västra Götalandsregionen och medfinansieras av ESF. Samverkanspartners i projektet är kommunalförbunden i Fyrbodal och Sjuhärad, Rädda Barnen, fem folkhögskolor, vuxenutbildningen i Borås, Trollhättan och Vänersborg samt 19 kommuner.

Läs mer om projektet här

Senast uppdaterad: 2022-01-24 12:34