Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Informationsfilmer

På denna sida samlar vi olika föreläsningar, utbildningar eller informationsfilmer som LMH har varit med och tagit fram.

Tillsammans med Kunskapscentrum migration och hälsa i Region Skåne och Transkulturellt centrum i Region Stockholm har vi tagit fram korta informationsfilmer inom tre aktuella områden. Dessa är tolkade möten, regelverk samt tortyrskador. Med dessa filmer vill vi ge en snabb introduktion inom respektive område.

För mer information om att använda språktolk i VGR gå in på Tolkförmedling Väst hemsida www.tolkformedlingvast.se

I korta filmer, de flesta runt 10 minuter, berättar olika professioner hur de bemöter personer som varit utsatta för tortyr. Filmerna handlar bland annat om smärtproblematik, juridiska aspekter samt barns upplevelser av tortyr.

För att se filmerna klicka här. 

Utbildning/föreläsning om tortyrskador

I samarbete med Flyktingmedicinsk mottagning och Kris- och trauma mottagningen har nedanstående utbildning/föreläsning i tortyrskador genomförts. Den tar bland annat upp fysiska och psykiska aspekter av tortyrskador. 


Senast uppdaterad: 2022-03-17 13:58