Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Filmer, broschyrer och rapporter

järnväg genom skog

 

Broschyren “Stöd till dig som i ditt arbete möter någon som är ofrivilligt ensam” riktar sig till dig som arbetar inom offentlig verksamhet eller inom det civila samhället. Här finns fakta om ensamhet och information om hur ofrivillig ensamhet påverkar hälsan. Det finns också konkreta tips på vad du kan göra i mötet med någon som visar tecken på att vara ensam.

Broschyren finns i följande format:

Utskrivningsbart i A4-format; klicka här

Som broschyr i A5-format Finns att beställa här   

Broschyren “Känner du dig ensam eller vet du någon som gör det?” är tänkt att utgöra ett stöd riktat till allmänheten. Här finns egenvårdstips och hur du som medmänniska kan utgöra ett stöd till någon i din närhet. Det finns också information om professionell hjälp och stöd samt hur ofrivillig ensamhet påverkar hälsan.

Broschyren finns i följande format:

Utskrivningsbart i A4-format; klicka här

Som broschyr i A5-format Finns att beställa här 

Ett informationsmaterial på engelska som är tänkt att utgöra ett stöd till dig som i ditt arbete möter någon som är ofrivilligt ensam. Det riktar sig till dig som arbetar inom offentlig verksamhet eller inom det civila samhället. Här finns fakta om ensamhet och information om hur ofrivillig ensamhet påverkar hälsan. Det finns också konkreta tips på vad du kan göra i mötet med någon som visar tecken på att vara ensam.

Utskrivningsbart i A4-format; klicka här

 

Ett informationsmaterial på engelska som är tänkt att utgöra ett stöd till dig som känner sig ensam eller om vet du någon som gör det. Här finns egenvårdstips och hur du som medmänniska kan utgöra ett stöd till någon i din närhet. Det finns också information om professionell hjälp och stöd samt hur ofrivillig ensamhet påverkar hälsan.

Utskrivningsbart i A4-format; klicka här

Ett informationsmaterial på arabiska som är tänkt att utgöra ett stöd till dig som i ditt arbete möter någon som är ofrivilligt ensam. Det riktar sig till dig som arbetar inom offentlig verksamhet eller inom det civila samhället. Här finns fakta om ensamhet och information om hur ofrivillig ensamhet påverkar hälsan. Det finns också konkreta tips på vad du kan göra i mötet med någon som visar tecken på att vara ensam.

Utskrivningsbart i A4-format; klicka här

Ett informationsmaterial på arabiska som är tänkt att utgöra ett stöd till dig som känner sig ensam eller om vet du någon som gör det. Här finns egenvårdstips och hur du som medmänniska kan utgöra ett stöd till någon i din närhet. Det finns också information om professionell hjälp och stöd samt hur ofrivillig ensamhet påverkar hälsan.

Utskrivningsbart i A4-format; klicka här

Ett informationsmaterial på persiska som är tänkt att utgöra ett stöd till dig som i ditt arbete möter någon som är ofrivilligt ensam. Det riktar sig till dig som arbetar inom offentlig verksamhet eller inom det civila samhället. Här finns fakta om ensamhet och information om hur ofrivillig ensamhet påverkar hälsan. Det finns också konkreta tips på vad du kan göra i mötet med någon som visar tecken på att vara ensam.

Utskrivningsbart i A4-format; klicka här

Ett informationsmaterial på persiska som är tänkt att utgöra ett stöd till dig som känner sig ensam eller om vet du någon som gör det. Här finns egenvårdstips och hur du som medmänniska kan utgöra ett stöd till någon i din närhet. Det finns också information om professionell hjälp och stöd samt hur ofrivillig ensamhet påverkar hälsan.

Utskrivningsbart i A4-format; klicka här

Ett informationsmaterial på somaliska som är tänkt att utgöra ett stöd till dig som i ditt arbete möter någon som är ofrivilligt ensam. Det riktar sig till dig som arbetar inom offentlig verksamhet eller inom det civila samhället. Här finns fakta om ensamhet och information om hur ofrivillig ensamhet påverkar hälsan. Det finns också konkreta tips på vad du kan göra i mötet med någon som visar tecken på att vara ensam.

Utskrivningsbart i A4-format; klicka här

Ett informationsmaterial på somaliska som är tänkt att utgöra ett stöd till dig som känner sig ensam eller om vet du någon som gör det. Här finns egenvårdstips och hur du som medmänniska kan utgöra ett stöd till någon i din närhet. Det finns också information om professionell hjälp och stöd samt hur ofrivillig ensamhet påverkar hälsan.

Utskrivningsbart i A4-format; klicka här

Ett informationsmaterial på finska som är tänkt att utgöra ett stöd till dig som känner sig ensam eller om vet du någon som gör det. Här finns egenvårdstips och hur du som medmänniska kan utgöra ett stöd till någon i din närhet. Det finns också information om professionell hjälp och stöd samt hur ofrivillig ensamhet påverkar hälsan.

Utskrivningsbart i A4-format;
klicka här

En praktikrapport från 2021. Baserad på djupintervjuer med personer i Västra Götaland som har egna erfarenheter av ofrivillig ensamhet.
Rapporten i sin helhet finns här.


Senast uppdaterad: 2022-02-23 14:57