Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hållbar mat

Projektet startade för några år sedan då Mattias Christenson, marknadsansvarig i Lerums kommun, fick en idé i matbutiken.

För att fler invånare skulle få ta del av experttipsen startades "En hållbar matkasse". Ett häfte med recept från verksamheten som Lerumsbor kunde prenumerera på. Konceptet blev populärt och i våras tyckte Mattias Christenson att det var dags att ta nästa steg. Resultatet blev boken "Ett hållbart matår".

Förutom cirka 200 recept finns också reportage från olika delar av kommunen, skrivna av matskribenten Maria Zihammou. Hon har bland annat träffat en bonde som värnar om etisk djurhållning och en fyrabarnsfamilj som berättar om hur de får ihop matlagningen på ett bra sätt. Även stjärnkockarna Ulf Wagner och Malin Söderström gästspelar.

En av dem som jobbat mycket med projektet är Linda Eriksson, kock på Olstorps förskola i Gråbo. Hon påpekar att recepten ska passa alla och det handlar inte om att helt avstå från exempelvis kött. I stället tycker Linda Eriksson att det viktiga är att välja svenska säsongsvaror som primörer på våren och rotfrukter på hösten.


Senast uppdaterad: 2017-12-20 16:16