Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hälsoresan

Projektet riktade sig till personer med olika funktionsnedsättningar inom LSS. Man har arbetat för att personer inom LSS ska hitta glädjen till fysisk aktivitet och stärka sitt fysiska samt psykiska välbefinnande.

Gruppen har under våren ätit på restaurang Facklan i Bäckefors för att träna den sociala biten och storlek på matportioner. Föreläsare har kommit för att visa hur man kan baka gott och nyttigt. Guppen har även haft en föreläsning om fiske och friluftsliv.

Gällande fysisk aktivitet har deltagarna delats in i två grupper utefter intresse, en grupp har gått på vattengympa i Bäckefors på onsdagar och en grupp har styrketränat på gymmet i Högsäter på fredagar.

Projektets bidrag till att öka förutsättningarna för en jämlik hälsa bland befolkningen. Personer som omfattas av LSS är en grupp där ohälsan ofta är högre än i övriga befolkningen.

Genom att satsa på denna målgrupp ökar deras förutsättningar för en god hälsa och således även förutsättningarna för en mer jämlik hälsa i befolkningen.

Effekt och lärdom av projektet var stora.

Deltagarna har sett fram emot aktiviteterna varje vecka och de flesta av brukarna har hittat en aktivitet att göra på fritiden. Brukarna har gymkort och simhallskort som räcker året ut och som de har fortsatt använda efter projekttidens slut i juni. För 2017 har det budgeterats för gymkort i ordinarie verksamhet.

Medverkande aktörer:

Arbetsgruppen inom kommunens LSS-verksamhet, vattengympainstruktör från Bäckefors samt föreläsare.


Senast uppdaterad: 2017-12-20 15:53